27 Mart 2012 Salı

2012 CeBIT’in parlayan yıldızı ZyXEL!

XyXEL, gelişmiş ağ mimarisi ve İnternet çözümlerini 2012 CeBIT’te tanıttı.

6-10 Mart tarihlerinde Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen etkinlikte detaylarıyla tanıtılan, dünyanın önde gelen şirketleriyle yapılan işbirlikleri ile geliştirilen “Evim Evim Akıllı Evim” konsepti ve “kişisel bulut” teknolojisini kullanan yeni medya sunucular ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
Dünyanın önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcısı ZyXEL, en yeni İnternet çözümlerini, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen 2012 CeBIT’te tanıttı. Dünyanın farklı bölgelerinden fuara akın eden ziyaretçiler, ZyXEL çözümlerine büyük ilgi gösterdi.
Yeni işbirlikleri ile Akıllı Ev konsepti farklı bir boyuta taşınıyor
6-10 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte gelişmiş ağ mimarisi ve İnternet çözümlerini tüm detayları ve canlı demonstrasyonlarla tanıtan ZyXEL’in en çok ilgi gören çözümlerinden biri de “Evim Evim Akıllı Evim” konsepti oldu. “Akıllı Ev” kavramını farklı bir boyuta taşıyan, servis sağlayıcılar ve operatörler için geliştirilen yeni mimari, güçlü uygulanabilirlik özellikleri ile dikkat çekti. Telekomünikasyon profesyonelleri, lisanslı ve çok yönlü akıllı ev uygulamaları ile servisler geliştirilmesini sağlayan “Evim Evim Akıllı Evim” konseptine yoğun ilgi gösterirken; ZyXEL yöneticileri, konseptin küresel standartlarda iş ortakları tarafından desteklenen gelişmiş yazılımlar ve aygıt yazılımları ile birlikte sunulduğuna dikkat çektiler.
ZyXEL, 2012 CeBIT’ten kısa bir süre önce, kapsamlı bir Akıllı Ev çözümü sunabilmek için, çoklu hizmet uygulamaları geliştirme ihtiyaçlarını karşılamak üzere Hitachi, ProSyst ve ROCKETHOME ile işbirliği yaptığını duyurmuştu. İşbirliği sayesinde, ZyXEL’in Akıllı Ev çözümü, servis sağlayıcılar ve operatörlerin optimum kazanç elde edebilecekleri, geniş bir yelpazeye yayılan farklılaşmış üst sınıf uygulama ve hizmetler geliştirmelerini sağlıyor. İşbirliği kapsamında geliştirilen çözüm, fuarda akıllı ev senaryolarından oluşan simülasyonlarla birlikte ziyaretçilere canlı olarak tanıtıldı.
ZyXEL’in Akıllı Ev çözümü, yüksek gelişim esnekliği ile OSGi’a (Open Services Gateway Initiative) olanak sağlayan bir mimariye sahip. ZyXEL iş ortaklarının öncü yazılım ve uygulama çözümleri ile birleştirilen sistemde, zengin özellikli ve yüksek performanslı bir donanım platformu ile desteklenen, çeşitli uygulamalar geliştirmeyi sağlayan güçlü yazılım çözümü yer alıyor. Bu birleşim ve yüksek performanslı ‘bulut sunucu’ fonksiyonu, servis sağlayıcıların ve operatörlerin abonelerine çoklu hizmet içerikleri sunabilmelerini sağladığı gibi, hem abone başına düşen ortalama geliri yükseltiyor hem de müşteri sadakatini artırıyor. Servis sağlayıcılar ve operatörler, ‘bulut sunucu’ hizmetinin ek desteği sayesinde, ev kullanıcıları için daha yenilikçi ve dinamik bulut tabanlı uygulama ve hizmetler geliştirebiliyorlar.    
“Kişisel bulut” teknolojili medya sunucular
ZyXEL’in yeni medya sunucu Serisi NSA300 ile birlikte pazara sunduğu “kişisel bulut” teknolojisi de 2012 CeBIT’te öne çıkan konulardan bir diğeri oldu. Dünyanın önde gelen bulut hizmetleri teknoloji sağlayıcılarından Polkast destekli NSA300 Serisi medya sunucular, kullanıcıların HD görüntüleri, evin her yerinde yüksek performansla ve kayıpsız olarak görüntüleyebilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar, NSA300 Serisi medya sunuculara mobil uygulamalar aracılığı ile bağlanarak, kişisel bulutlarında depolanan multimedya içeriğe yüksek güvenlikli olarak erişebiliyorlar.
Kurumsal müşteriler için etkin iletişim
ZyXEL, 2012 CeBIT’te yeni nesil ticari çözümlerini de tanıttı. Yüksek performans özellikleri ile birlikte en yeni teknoloji ve mimarileri içeren bu çözümler, kurumsal müşterilerin yüksek üretkenlik ve operasyonel mükemmellik için etkin iletişim kurmalarına yardımcı oluyor. “Bulut Üzerinden Entegre Defans” ticari çözümleri, kolay yönetilebilen çoklu fonksiyonları bulunan entegre bir platform üzerinden, kurumların optimal kablolu ve kablosuz İnternet bağlantısından ve erişebilirliğinden yararlanabilmesine olanak tanıyor.
Doğru kurulmuş ağ altyapıları ile kullanıcıların İnternet bağlantısından maksimum şekilde yararlanabilmelerini amaçlayan ZyXEL, modern DSL ve Fiber genişbant teknolojilerini kullanarak ağ ürün ve çözümleri geliştirmeye devam ediyor. ZyXEL, 2012 CeBIT’te 4G LTE, VDSL ‘bonding’ çözümünün yanı sıra kapsamlı CPE (Customer Premise Equipment) ürün portföyü ve servis sağlayıcıları çoklu servis yetenekleri ile donatan uçtan uca fiber çözümleri ile ilgili çeşitli demonstrasyonlar da yaptı.

kaynak : veteknoloji.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder